Taller de gravat

Anna Bustins

El gravat, en certa manera, és una de les manifestacions artístiques més antigues de la humanitat. Les tècniques de gravat han anat evolucionant i expandint-se al llarg dels segles des del Paleolític quan es gravaven els ossos de sílex per a embellir-los fins a l’actualitat.

No obstant, segurament alguns dels primers grabadors que ens poden ser familiars son Albrecht Dürer, Rembrandt, Goya o les famoses serigrafies d’Andy Warhol.

Avui en dia són moltes les tècniques de reproducció que tenim el nostre abast, algunes d’elles inclús que veiem en el nostre dia a dia en una cosa tant senzilla com una bossa o una samarreta.

Aquest pretén ser un taller on realitzar una primera aproximació a algunes d’aquestes tècniques de gravat i estampació tant riques i versàtils. Un taller on endinsar-se en disciplines com el gravat en relleu, el gravat al buit, la serigrafia, la monotípia o fins i tot alguna tècnica que es troba a cavall entre el gravat i la fotografia com és la cianotípia.

Coneixerem l’evolució dels materials utilitzats en el gravat en relleu des de la fusta a la goma, passant pel linòlium; entendrem l’ampli ventall que et permet el gravat al buit aprofundint especialment en la punta seca, crearem composicions úniques i irrepetibles anomenades monotipis i entendrem la similitud entre la serigrafia i la cianotípia.

Si sents un interès per les tècniques de reproducció i estampació però fa anys que no les practiques o no ho has provat mai, aquest és el teu espai. Un espai on prendre un primer contacte amb el gravat i el seu ampli ventall de possibilitats.

Anna Bustins