Itinerari de dibuix Festa Major de Sabadell 2024 el Sánchez

Seguint les passes del Sánchez, un dels personatges excèntrics i popularment molt estimat a Sabadell, es va realitzar el Safari de Dibuix de Festa Major de Sabadell 2024 d’Illa Oberta Tallers d’Art, amb Dibuixant Sabadell.

Acompanyats de Josep Ache i Eduard Masjoan, i sobretot, a través de la memòria de la comunitat, es va anar dibuixant el viure d’un home de poca paraula, famós per les seves disfresses, actor publicitari. El que avui diríem un performer precursor o transformista, que va formar part del nostre imaginari social i cultural.

Hi ha qui diu que va ser el Sánchez que va inspirar el llibre del Francesc Trabal “Quo vadis Sánchez? (il·lustrat per Valentí Castanys)” Una antinovel·la esportiva, on hi surt un espàrring i boxejador, en un gimnàs, el boxing club del carrer Gurrea, on diuen que feia d’espàrring i d’home anunci.

Es va fer un viu i conversat recorregut per la Rambla de Sabadell, parant on hi havia l’antic Euterpe (on el Sánchez repartia programes de cinema i feia tertúlia amb altres excèntrics de la ciutat). Es va continuar amb la botiga de fotografia on feia d’home anunci, i després el carrer Gurrea del bòxing club, el cinema imperial i l’antiga ubicació dels “Campos de recreo”, per acabar enfront de la Gironina, on va fer vàries vegades d’home anunci, també parlant de les peculiaritats del barri de l’eixample on ell va viure.

Va ser un recorregut una mica accidentat, a causa del temps intempestiu que  va dificultar poder dibuixar a gust en les diferents etapes. En tot cas va ser igualment emocionant i de gran interès, un cop més gràcies a Dibuixant Sabadell i tota la gent que ens va acompanyar.

Volem recordar que, el dimecres 25 de setembre, a les 18.30 h, en Joaquim Sala Sanahuja farà una conferència de personatges excèntrics de la ciutat i el barri de l’eixample, a la que tothom hi és convidat, en l’acte d’inauguració de curs 2024-25 d’Illa Oberta Tallers d’Art.

 

Més infor
Instagram Dibuixant Sabadell