Taller de dibuix II

Oriol Vilapuig

Un taller que vol ser un lloc que possibiliti el compartir experiències, a partir de l’aprenentatge d’un llenguatge de coneixement tant universal com el dibuix i la pintura.

La paraula representar designa aquest desig atemporal de tornar a veure, tornar a presentar i mostrar allò que s’ha vist, o es vol veure, per tal d’experimentar-ho i compartir-ho amb una certa permanència. Però també aquest prefix Re- pot designar una forma d’intensificació d’allò que es viu i es percep. Així doncs, qualsevol acte de representació es pot inscriure en aquest doble moviment on el llenguatge oscil·la entre el fet de mostrar i el d’intensificar.

Sobre aquestes dues premisses es construirà i desenvoluparà el taller de pintura i dibuix.

Incidirem en tècniques i usos de representació pictòriques i de dibuix com el guaix, pigments, aglutinants, oli, carbonet, llapis, pastel, tinta, incidint en les seves metodologies tècniques i mecanismes d’ús a partir de projectes que els alumnes desenvoluparan.

El taller se sustentarà entre llenguatges com el del dibuix, la pintura i el color, intentant dissoldre les seves pròpies categories. Dibuixarem pintant i pintarem dibuixant.

Al taller es treballaran estratègies de representació al voltant de la línia, la taca, el suport, la llum, les relacions tonals, l’espai, la composició, entre d’altres, totes vinculades amb aspectes perceptius que tenen a veure no només amb la representació de les coses, sinó també com aquestes són observades i percebudes.

El curs també permetrà fer un recorregut històric pels autors més rellevants i interessants en els usos d’aquests llenguatges i es complementarà amb visites a exposicions.

Oriol Vilapuig és artista i professor de dibuix, amb un ric recorregut tant pedagògic com a professional en el món de l’art.

www.oriolvilapuig.com